alternatywa dla kafelek w kuchni

Kinnie

Kinnie ? bezalkoholowy napój o słodko-gorzkim smaku i specyficznym bursztynowym kolorze.Napój Kinnie został stworzony w 1952 roku przez firmę Simond Farsons Cisk na Malcie. Kinnie powstało jako alternatywa dla napojów typu „cola”, które coraz liczniej pojawiały się w powojennej Europie

Muza (magazyn muzyczny)

na 10 możliwych w rankingu prestiżowego miesięcznika „Press”, wyprzedzając takie magazyny, jak „Przekrój” czy „Duży Format”. ZawartośćGłówną tematykę czasopisma stanowiła szeroko pojęta współczesna muzyka rozrywkowa (m.in. rock, pop, alternatywa, muzyka klubowa, r'n'b

Łaźnia laboratoryjna

w kuchni polowej, zapobiega przypalaniu. Specjalny garnek z płaszczem wodnym – odpowiednik łaźni wodnej służący do gotowania mleka, a raczej do podgrzewania go do temperatury o kilka stopni poniżej jego temperatury wrzenia. Naczynie kuchenne, którego podwójne ścianki zawierają w sumie niezbyt dużą

Kuchnia średniowiecza

. Nawet, jeśli ograniczało to kombinacje możliwych do łączenia składników, szefowie kuchni mieli mnóstwo możliwości do popisów kulinarnychTerence Scully, "Tempering Medieval Food" w Food in the Middle Ages, ss. 7–12.. Różnice zależne od rejonu Zróżnicowanie geograficzne było skutkiem różnic klimatycznych

Henryk Elzenberg (filozof)

. Stwierdzając, że „piękny” używa się w znaczeniu „wartościowy”, gdy mówi się o jakiejś jednej kategorii przedmiotów, a „dobry” w tymże znaczeniu, gdy mówi się o jakiejś innej. Analogia: ten sam przedmiot nazywamy liściem bobkowym w kuchni, a wawrzynem na czole cezara.Odparcie

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.